en

INSPECTIES

Waarom kiezen voor drone inspecties?

Heel simpel, het gebuik van drones zorgt ervoor dat uw werknemers niet meer in gevaarlijke situaties terechtkomen door op hoogtes of in besloten ruimtes te werken. Verder nemen de voorbereidingen en de uitvoering momenteel veel tijd in beslag door bijvoorbeeld stellingen te plaatsen of installaties te laten afkoelen waardoor de downtime en bijgevolg de kosten erg hoog kunnen oplopen.  Bij drone inspecties heeft u slechts één gecertificeerde piloot, een professionele drone en een waarnemer -uw werknemer of een bevoegde inspecteur-  nodig en installaties hoeven niet standaard stilgelegd te worden wat tot nu toe wel vaak het geval is.  Volgende voordelen zijn eveneens van toepassing:

  • U beschikt over gedetailleerde data zonder de veiligheidsrisico's
  • Geen of minder downtime                                         
  • U kunt de foto's en/of video's vergelijken tussen diverse inspecties door     
  • De inspectie kan in veel kortere tijd voltooid worden
  • Betere planning voor onderhoud of herstellingswerkzaamheden 

  • Meerdere inspecties per dag

Conclusie: De voornaamste redenen om over te gaan op drone-inspecties zijn veiligheid, tijdsbesparing en kostenbesparing.  Drone inspecties zijn in vele markten toe te passen, bijvoorbeeld;

Petrochemie                Windenergie

Het gebruik van drones in de Petrochemie maakt het mogelijk om hoge, moeilijk te bereiken structuren zoals fakkels, schoorstenen en leidingen te inspecteren en het leveren van hoge kwaliteit beelden voor verdere analyse.

De drone inspectie laat de eigenaren toe om de technische staat van de windmolens te controleren en een plan op te stellen voor onderhoud en reparaties.

Infrastructuur             Hoogspanning

Wij kunnen inspecties uitvoeren van hoge en moeilijk bereikbare infrastructuren zoals industriële gebouwen, tanks, bruggen, sluizen, enz.

Vanwege de hoge risico's op electrocutie kunnen onze drones ingezet worden bij het controleren  van hoogspanning, zoals de structuren, de kabels en de isolatoren.

                                                         Besloten ruimten

Door gebruik te maken van 's werelds enige botsbestendige drone hoeven uw werknemers niet meer zelf besloten of moeilijk bereikbare ruimten te betreden om inspecties uit te voeren.

De Flyability Elios - met gepatenteerde gyroscoop technologie en een carbon fiber beschermende kooi - maakt visuele inspectie mogelijk, zelfs in zeer complexe omgeving. Live full HD video (incl. thermische camera) feedback van de drone naar de operator geeft de klant de mogelijkheid om de situatie onmiddellijk te beoordelen. Later kan met speciale analyse software de beelden herbekeken worden.

Geinteresseerd in de technische specificaties van de Flyability Elios of voor de inzet en/of aankoop?  Contacteer ons voor meer informatie of klik hier.